Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w pomidorach"
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 342
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25846
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 191
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 48
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 342
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25846
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 191
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 48
Składniki
W rondlu zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj krojone pomidory i zalej całość wywarem. Duś około 15 minut. Gotowy sos lekko zmiksuj, dopraw papryką w proszku, solą i pieprzem.
Kajzerkę namocz w mleku, poczekaj, aż nasiąknie, po czym odciśnij i wymieszaj z mięsem mielonym oraz drugą posiekaną cebulą.
Masę dopraw solą i pieprzem, uformuj pulpety. Ugotuj je w osolonym wrzątku.
Danie polej sosem i podawaj z ziemniakami.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax