Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety w pomidorach"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 469
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 469
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
W rondlu zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj krojone pomidory i zalej całość wywarem. Duś około 15 minut. Gotowy sos lekko zmiksuj, dopraw papryką w proszku, solą i pieprzem.
Kajzerkę namocz w mleku, poczekaj, aż nasiąknie, po czym odciśnij i wymieszaj z mięsem mielonym oraz drugą posiekaną cebulą.
Masę dopraw solą i pieprzem, uformuj pulpety. Ugotuj je w osolonym wrzątku.
Danie polej sosem i podawaj z ziemniakami.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax