Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotleciki jarzynowe są pyszne,zdrowe,niedrogie,łatwe w przygotowaniu, ich zaletą jest bardzo szybkie przygotowanie;do ich przygotowania używam składników z ugotowanego wcześniej wywaru np z rosołku,modyfikacja warzywna według gustu kulinarnego:)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Myjemy warzywa,obieramy seler i marchew ,gotujemy wszystkie warzywa do miękkości w osolonej wodzie(bądź wyciągamy ugotowane warzywa z wywaru z przygotowanej zupki),przeciskamy ugotowane warzywa przez prasę(bądź ugniatamy widelcem na jednolitą masę),dodajemy do powstałej masy jajko,szczyptę soli do smaku i 2 łyżki bułki tartej,mieszamy wszystkie składniki razem,formujemy kotleciki,które obsmażamy na oleju do momentu zarumienia.Jeśli masa podczas formowania kotlecików klei się do rąk to dodajemy więcej bułki tartej.U mnie te kotleciki zawsze mają wzięcię,wszystkim smakują.Mam nadzieję,że i Wam ten przepis przypadnie do gustu.Smacznego.Pozdrawiam