Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy masz ochotę na coś słodkiego już w tej chwili, polecam ten deser. Jest doskonały.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Składniki na 1 porcję: 5 herbatników maślanych 5 herbatników maślano-kakaowych konfitury truskawkowe pół szklanki przegotowanej ciepłej wody bita śmietana
Sposób przygotowania: 1. Herbatniki jasne i ciemne rozdzielić do dwóch miseczek i zalać ciepłą wodą (ok. ćwierć szklanki wody do każdej miseczki), poczekać aż rozmiękną i zamieszać do uzyskania gładkiej masy
2. Składniki układać warstwami w pucharku (jasne herbatniki/konfitura truskawkowa/ciemne herbatniki/bita śmietana) Deser najlepiej prezentuje się w przezroczystym pucharku