Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy masz ochotę na coś słodkiego już w tej chwili, polecam ten deser. Jest doskonały.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11964
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11964
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Składniki na 1 porcję: 5 herbatników maślanych 5 herbatników maślano-kakaowych konfitury truskawkowe pół szklanki przegotowanej ciepłej wody bita śmietana
Sposób przygotowania: 1. Herbatniki jasne i ciemne rozdzielić do dwóch miseczek i zalać ciepłą wodą (ok. ćwierć szklanki wody do każdej miseczki), poczekać aż rozmiękną i zamieszać do uzyskania gładkiej masy
2. Składniki układać warstwami w pucharku (jasne herbatniki/konfitura truskawkowa/ciemne herbatniki/bita śmietana) Deser najlepiej prezentuje się w przezroczystym pucharku