Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu.
W rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, dorzucamy pomidory z puszki, rozdrabniamy je troszkę widelcem lub łyżką :), dodajemy Vegetę. Gdy pomidory zaczną się gotować dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gdy woda troszkę odparuje i sos zrobi się gęściejszy- doprawiamy.
Dodajemy przyprawy wymienione wyżej (oprócz soli) w ilościach takich jak podałam lub według własnego uznania. Zdejmujemy sos z ognia. Żeby uniknąć zważenia śmietany np. do szklanki dodajemy łyżkę śmietany i szczyptę soli, mieszamy to dokładnie i dodajemy 2-3 łyżki sosu, mieszamy i tak przygotowaną śmietanę powoli wlewamy do garnka z sosem energicznie mieszając. Sos gotowy! :) Ja dodaję go np. do gołąbków, makaronów, ryżu. Życzę smacznego!
Popularne gołąbki w sosie pomidorowym - jak tu ich nie lubić? Pyszna kapusta...
Odsłon: 18951
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 125
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 59
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 66
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 114
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 45
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 125
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 59
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 66
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 114
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 45
Składniki
W rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, dorzucamy pomidory z puszki, rozdrabniamy je troszkę widelcem lub łyżką :), dodajemy Vegetę. Gdy pomidory zaczną się gotować dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gdy woda troszkę odparuje i sos zrobi się gęściejszy- doprawiamy.
Dodajemy przyprawy wymienione wyżej (oprócz soli) w ilościach takich jak podałam lub według własnego uznania. Zdejmujemy sos z ognia. Żeby uniknąć zważenia śmietany np. do szklanki dodajemy łyżkę śmietany i szczyptę soli, mieszamy to dokładnie i dodajemy 2-3 łyżki sosu, mieszamy i tak przygotowaną śmietanę powoli wlewamy do garnka z sosem energicznie mieszając. Sos gotowy! :) Ja dodaję go np. do gołąbków, makaronów, ryżu. Życzę smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Dania główne
Grecki gyros
Dania główne
Kasza z mięsem mielonym i warzywami
Dania główne
Gołąbki z kapusty pekińskiej
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 59
Grecki gyros
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 114