Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
W rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, dorzucamy pomidory z puszki, rozdrabniamy je troszkę widelcem lub łyżką :), dodajemy Vegetę. Gdy pomidory zaczną się gotować dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gdy woda troszkę odparuje i sos zrobi się gęściejszy- doprawiamy.
Dodajemy przyprawy wymienione wyżej (oprócz soli) w ilościach takich jak podałam lub według własnego uznania. Zdejmujemy sos z ognia. Żeby uniknąć zważenia śmietany np. do szklanki dodajemy łyżkę śmietany i szczyptę soli, mieszamy to dokładnie i dodajemy 2-3 łyżki sosu, mieszamy i tak przygotowaną śmietanę powoli wlewamy do garnka z sosem energicznie mieszając. Sos gotowy! :) Ja dodaję go np. do gołąbków, makaronów, ryżu. Życzę smacznego!