Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy bananowe z migdałami"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać porcjami jogurt, kilka kropli aromatu, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z płatkami migdałowymi.
Banany obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej na patelni. Kłaść łyżką porcje ciasta, formując małe krążki. Przewrócić na drugą stronę, smażyć na złoto. Gotowe placki przekładać plasterkami bananów.
Do ciasta możesz dorzucić opłukane duże rodzynki. Smak poprawi dodatek szczypty cynamonu i gałki muszkatołowej.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium