Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy bananowe z migdałami"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać porcjami jogurt, kilka kropli aromatu, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z płatkami migdałowymi.
Banany obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej na patelni. Kłaść łyżką porcje ciasta, formując małe krążki. Przewrócić na drugą stronę, smażyć na złoto. Gotowe placki przekładać plasterkami bananów.
Do ciasta możesz dorzucić opłukane duże rodzynki. Smak poprawi dodatek szczypty cynamonu i gałki muszkatołowej.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium