Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy bananowe z migdałami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2671
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2671
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać porcjami jogurt, kilka kropli aromatu, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z płatkami migdałowymi.
Banany obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej na patelni. Kłaść łyżką porcje ciasta, formując małe krążki. Przewrócić na drugą stronę, smażyć na złoto. Gotowe placki przekładać plasterkami bananów.
Do ciasta możesz dorzucić opłukane duże rodzynki. Smak poprawi dodatek szczypty cynamonu i gałki muszkatołowej.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium