Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy bananowe z migdałami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać porcjami jogurt, kilka kropli aromatu, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z płatkami migdałowymi.
Banany obrać, pokroić w talarki. Rozgrzać olej na patelni. Kłaść łyżką porcje ciasta, formując małe krążki. Przewrócić na drugą stronę, smażyć na złoto. Gotowe placki przekładać plasterkami bananów.
Do ciasta możesz dorzucić opłukane duże rodzynki. Smak poprawi dodatek szczypty cynamonu i gałki muszkatołowej.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium