Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z jabłkiem i dżemem"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 984
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 984
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Wymieszaj jajko z kefirem, 1 łyżką cukru pudru i szczyptą soli. Potem stopniowo dodawaj mąkę i sodę. Ciasto powinno być gładkie.
Gotowe ciasto odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój na cienkie plasterki. Potem skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Łyżką nakładaj ciasto, formując racuchy. Na wierzch każdego z nich ułóż plasterki jabłek.
Racuchy smaż najpierw z jednej strony, po czym delikatnie przełóż na drugą (uważaj przy tym, żeby nie spadły jabłka).
Danie podawaj na ciepło z dodatkiem łyżki śmietany oraz łyżeczki dżemu malinowego. Na koniec posyp racuchy odrobiną cynamonu z dodatkiem cukru pudru.Źródło: Tele Tydzień