Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki owsiane"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8451
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8451
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Składniki
Mleko podgrzej w rondelku i wymieszaj z drożdżami.
Jajka ubij z białym cukrem, po czym zalej mlekiem z drożdżami. Dodaj płatki owsiane, bakalie, mąkę pszenną oraz cu kier wanilinowy i jabłka starte na tarce o średnich oczkach. Całość starannie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dosyp jeszcze odrobinę mąki.
Na patelni rozgrzej olej. Nałóż po porcji ciasta i usmaż racuszki z obu stron na złoto. Gotowe polej roztopioną czekoladą.Źródło: Telemax