Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki owsiane"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1616
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1384
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1422
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1616
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1384
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1422
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1462
Składniki
Mleko podgrzej w rondelku i wymieszaj z drożdżami.
Jajka ubij z białym cukrem, po czym zalej mlekiem z drożdżami. Dodaj płatki owsiane, bakalie, mąkę pszenną oraz cu kier wanilinowy i jabłka starte na tarce o średnich oczkach. Całość starannie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dosyp jeszcze odrobinę mąki.
Na patelni rozgrzej olej. Nałóż po porcji ciasta i usmaż racuszki z obu stron na złoto. Gotowe polej roztopioną czekoladą.Źródło: Telemax