Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z burakami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Buraki obierz, pokrój w większe kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i posól.
Piecz w piekarniku w 180° C przez 40 minut. Cebulę i czosnek pokrój drobno i obsmaż w garnku na połowie masła.
Dodaj ryż i również podsmaż. Całość zalej winem i mieszaj, aż wyparuje. Stale mieszając, do garnka dolewaj po jednej łyżce wazowej wrzącego bulionu. Każdą kolejną porcję wlewaj dopiero, kiedy ta poprzednia wsiąknie w ryż.
Buraki drobno pokrój i wmieszaj z ryżem. Dodaj do risotta resztę masła i ser. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze śmietaną i parmezanem.Źródło: Na żywo