Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z burakami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Składniki
Buraki obierz, pokrój w większe kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i posól.
Piecz w piekarniku w 180° C przez 40 minut. Cebulę i czosnek pokrój drobno i obsmaż w garnku na połowie masła.
Dodaj ryż i również podsmaż. Całość zalej winem i mieszaj, aż wyparuje. Stale mieszając, do garnka dolewaj po jednej łyżce wazowej wrzącego bulionu. Każdą kolejną porcję wlewaj dopiero, kiedy ta poprzednia wsiąknie w ryż.
Buraki drobno pokrój i wmieszaj z ryżem. Dodaj do risotta resztę masła i ser. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze śmietaną i parmezanem.Źródło: Na żywo