Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z burakami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4312
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 51
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 401
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4312
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 51
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 401
Składniki
Buraki obierz, pokrój w większe kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i posól.
Piecz w piekarniku w 180° C przez 40 minut. Cebulę i czosnek pokrój drobno i obsmaż w garnku na połowie masła.
Dodaj ryż i również podsmaż. Całość zalej winem i mieszaj, aż wyparuje. Stale mieszając, do garnka dolewaj po jednej łyżce wazowej wrzącego bulionu. Każdą kolejną porcję wlewaj dopiero, kiedy ta poprzednia wsiąknie w ryż.
Buraki drobno pokrój i wmieszaj z ryżem. Dodaj do risotta resztę masła i ser. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze śmietaną i parmezanem.Źródło: Na żywo