Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z burakami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Buraki obierz, pokrój w większe kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i posól.
Piecz w piekarniku w 180° C przez 40 minut. Cebulę i czosnek pokrój drobno i obsmaż w garnku na połowie masła.
Dodaj ryż i również podsmaż. Całość zalej winem i mieszaj, aż wyparuje. Stale mieszając, do garnka dolewaj po jednej łyżce wazowej wrzącego bulionu. Każdą kolejną porcję wlewaj dopiero, kiedy ta poprzednia wsiąknie w ryż.
Buraki drobno pokrój i wmieszaj z ryżem. Dodaj do risotta resztę masła i ser. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze śmietaną i parmezanem.Źródło: Na żywo