Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z papryką i grzybami"
Bardzo smaczne wydanie risotto. Nie jest trudne do wykonania, trzeba tylko mi...
Odsłon: 3780
Pyszna jesienna potrawa z świeżo zebranymi w lesie grzybami: risotto:) Oczywi...
Odsłon: 1419
Dziś przedstawiam kolejny przepis we włoskim stylu – risotto z borowikami. Ta...
Odsłon: 1789
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3705
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3705
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, zeszklij. Dodaj pokrojone grzyby, paprykę, przypraw solą i pieprzem, podsmaż. Wsyp ryż i smaż pięć minut.
Wlej wino i pół łyżki bulionu, gotuj, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlej kolejną porcję, mieszaj, aż się wchłonie. Postępuj tak, aż bulion się skończy. Przed końcem gotowania dopraw do smaku. Dodaj parmezan.
Obręcz ułóż na talerzu, wypełnij risottem, delikatnie zdejmij. Dekoruj marynowanymi grzybkami i szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 87
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 133