Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z papryką i grzybami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 202
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22449
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 202
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22449
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, zeszklij. Dodaj pokrojone grzyby, paprykę, przypraw solą i pieprzem, podsmaż. Wsyp ryż i smaż pięć minut.
Wlej wino i pół łyżki bulionu, gotuj, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlej kolejną porcję, mieszaj, aż się wchłonie. Postępuj tak, aż bulion się skończy. Przed końcem gotowania dopraw do smaku. Dodaj parmezan.
Obręcz ułóż na talerzu, wypełnij risottem, delikatnie zdejmij. Dekoruj marynowanymi grzybkami i szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień