Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z papryką i grzybami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 955
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 535
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 955
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 535
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, zeszklij. Dodaj pokrojone grzyby, paprykę, przypraw solą i pieprzem, podsmaż. Wsyp ryż i smaż pięć minut.
Wlej wino i pół łyżki bulionu, gotuj, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlej kolejną porcję, mieszaj, aż się wchłonie. Postępuj tak, aż bulion się skończy. Przed końcem gotowania dopraw do smaku. Dodaj parmezan.
Obręcz ułóż na talerzu, wypełnij risottem, delikatnie zdejmij. Dekoruj marynowanymi grzybkami i szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień