Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z papryką i grzybami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, zeszklij. Dodaj pokrojone grzyby, paprykę, przypraw solą i pieprzem, podsmaż. Wsyp ryż i smaż pięć minut.
Wlej wino i pół łyżki bulionu, gotuj, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlej kolejną porcję, mieszaj, aż się wchłonie. Postępuj tak, aż bulion się skończy. Przed końcem gotowania dopraw do smaku. Dodaj parmezan.
Obręcz ułóż na talerzu, wypełnij risottem, delikatnie zdejmij. Dekoruj marynowanymi grzybkami i szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień