Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z papryką i grzybami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113080
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 805
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113080
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 805
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, zeszklij. Dodaj pokrojone grzyby, paprykę, przypraw solą i pieprzem, podsmaż. Wsyp ryż i smaż pięć minut.
Wlej wino i pół łyżki bulionu, gotuj, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlej kolejną porcję, mieszaj, aż się wchłonie. Postępuj tak, aż bulion się skończy. Przed końcem gotowania dopraw do smaku. Dodaj parmezan.
Obręcz ułóż na talerzu, wypełnij risottem, delikatnie zdejmij. Dekoruj marynowanymi grzybkami i szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień