Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie
Garnek, patelnia
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
W garnku na dwóch łyżkach masła podsmażyć posiekaną szalotkę Równocześnie przygotować bulion
Gdy szalotka się zadymieni, wsypać ryż i zalać go ½ szklanki wina białego
Gdy wino wyparuje, powoli dodawać bulion aż dodana ilość nie wygotuje się (wtedy dodać kolejną porcję bulionu)
Szparagi umyć i uciąć twarde końcówki Na patelni z masłem i czosnkiem przysmażyć pokrojone szparagi i pieczarki
Gdy pieczarki i szparagi się zarumienią, dodać je do ryżu
Dodać pokrojoną szynkę
Zetrzeć parmezan i dodać do dania. wymieszać