Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie
Garnek, patelnia
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7634
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2761
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7634
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2761
Składniki
W garnku na dwóch łyżkach masła podsmażyć posiekaną szalotkę Równocześnie przygotować bulion
Gdy szalotka się zadymieni, wsypać ryż i zalać go ½ szklanki wina białego
Gdy wino wyparuje, powoli dodawać bulion aż dodana ilość nie wygotuje się (wtedy dodać kolejną porcję bulionu)
Szparagi umyć i uciąć twarde końcówki Na patelni z masłem i czosnkiem przysmażyć pokrojone szparagi i pieczarki
Gdy pieczarki i szparagi się zarumienią, dodać je do ryżu
Dodać pokrojoną szynkę
Zetrzeć parmezan i dodać do dania. wymieszać