Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie
Garnek, patelnia
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Składniki
W garnku na dwóch łyżkach masła podsmażyć posiekaną szalotkę Równocześnie przygotować bulion
Gdy szalotka się zadymieni, wsypać ryż i zalać go ½ szklanki wina białego
Gdy wino wyparuje, powoli dodawać bulion aż dodana ilość nie wygotuje się (wtedy dodać kolejną porcję bulionu)
Szparagi umyć i uciąć twarde końcówki Na patelni z masłem i czosnkiem przysmażyć pokrojone szparagi i pieczarki
Gdy pieczarki i szparagi się zarumienią, dodać je do ryżu
Dodać pokrojoną szynkę
Zetrzeć parmezan i dodać do dania. wymieszać