Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie
Garnek, patelnia
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Składniki
W garnku na dwóch łyżkach masła podsmażyć posiekaną szalotkę Równocześnie przygotować bulion
Gdy szalotka się zadymieni, wsypać ryż i zalać go ½ szklanki wina białego
Gdy wino wyparuje, powoli dodawać bulion aż dodana ilość nie wygotuje się (wtedy dodać kolejną porcję bulionu)
Szparagi umyć i uciąć twarde końcówki Na patelni z masłem i czosnkiem przysmażyć pokrojone szparagi i pieczarki
Gdy pieczarki i szparagi się zarumienią, dodać je do ryżu
Dodać pokrojoną szynkę
Zetrzeć parmezan i dodać do dania. wymieszać