Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pożywne danie znakomite również na ciepłą kolację
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 793
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 793
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Rozgrzać masło i oliwę w dużym rondlu z grubym dnem lub w wysokiej patelni. Podsmażyć ryż aż będzie szklisty. Dodać bulion, pokrojony por i zagotować. Gotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu lub do momentu aż będzie miękki. Dodać krewetki, chwilę jeszcze poddusić, doprawić solą i pieprzem.