Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z zielonym groszkiem i łososiem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 459
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 459
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę, czosnek i papryczkę chili drobno posiekaj. W głębokiej patelni duś przez kilka minut czosnek i cebulę, aż warzywa zmiękną. Dodaj ryż i, mieszając, smaż przez kolejne kilka minut, aż ziarna staną się częściowo przezroczyste.
Wlej wino i zaczekaj, aż odparuje, a zapach alkoholu przestanie być wyczuwalny. Wlej trochę bulionu, dodaj papryczkę chili i groszek. Całość duś ok. 20 minut, nieustannie mieszając i systematycznie dolewając bulionu za każdym razem, gdy wcześniejsza porcja płynu zostanie wchłonięta przez ryż.
Filet z łososia opłucz, osusz i wyłóż (skórą na dół) na blaszce wysmarowanej oliwą. Na wierzchu ułóż cienkie plasterki masła i upiecz w piekarniku. Gdy risotto będzie gotowe, zdejmij je z ognia, dodaj parmezan, dopraw pieprzem i solą. Podawaj z łososiem.Źródło: Na żywo