Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 781
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 498
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 781
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 498
Składniki
Twaróg wymieszaj z mlekiem, olejem i solą. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto zagnieć, po czym rozwałkuj na prostokąt.
Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek posiekaj. Połącz z twarożkiem, 2 łyżkami śmietany, solą i pieprzem.
Na cieście rozsmaruj masę serową. Na dłuższych końcach pozostaw 2 cm wolnego brzegu i posmaruj je białkiem. Na twarożku umieść szynkę.
Zwiń ciasno roladę, posmaruj ją żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Wstaw potrawę do piekarnika (200°C) i piecz 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax