Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3321
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3726
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 484
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3321
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3726
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 484
Składniki
Twaróg wymieszaj z mlekiem, olejem i solą. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto zagnieć, po czym rozwałkuj na prostokąt.
Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek posiekaj. Połącz z twarożkiem, 2 łyżkami śmietany, solą i pieprzem.
Na cieście rozsmaruj masę serową. Na dłuższych końcach pozostaw 2 cm wolnego brzegu i posmaruj je białkiem. Na twarożku umieść szynkę.
Zwiń ciasno roladę, posmaruj ją żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Wstaw potrawę do piekarnika (200°C) i piecz 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax