Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada serowa

Rolada serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Rolada serowa"

Składniki

  • szklanka mąki
  • 4 łyżki twarogu
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • jajko
  • pół torebki proszku do pieczenia;
  • 15 dag twarożku śmietankowego
  • 15 dag gotowanej szynki
  • 3 łyżki śmietany
  • po 1/3 pęczka natki pietruszki szczypiorku i rzeżuchy
  • biały pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada serowa

Przygotowanie

  1. Twaróg wymieszaj z mlekiem, olejem i solą. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia.

  2. Ciasto zagnieć, po czym rozwałkuj na prostokąt.

  3. Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek posiekaj. Połącz z twarożkiem, 2 łyżkami śmietany, solą i pieprzem.

  4. Na cieście rozsmaruj masę serową. Na dłuższych końcach pozostaw 2 cm wolnego brzegu i posmaruj je białkiem. Na twarożku umieść szynkę.

  5. Zwiń ciasno roladę, posmaruj ją żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Wstaw potrawę do piekarnika (200°C) i piecz 20 minut.

  6. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń