Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8022
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 698
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8022
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 698
Składniki
Cebule, czosnek obrać ,pokroić.Zeszklic na małej ilości oliwy,posolić i popieprzyc. Dodać mrożony szpinak,podlać woda i dołożyć kostkę rosółową. Dusić pod przykryciem.Kiedy warzywa będą miękkie odprowadza wodę (podnieść pokrywę i gotować na małym ogniu,ciągle mieszajac).
Mięso mielone połączyć z jajkiem i bułka tarta,popieprzyc nie dodawać soli.Wyrobić wszystko na jednolitą masę. Deskę drewnianą wyłożyć folia spożywcza .Równomiernie wyłożyć mięso mielone.
Na miesie mielonym rozkładany usmażona cebulkę ze szpinakiem.Ser feta kruszymy na wiezch. Roladę zwijamy , owijania boczkiem,układamy na natłuszczowej blaszce. Przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni,po czym ściągamy i pieczemy przez kolejne 10-15 minut aby boczek się z rumień.
Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki, pozostawić do ostygniecia.Podawać z pieczonymi zimnakami i gotowanymi warzywami na cieplo. Smacznego