Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy to ????
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2878
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1227
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 197
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2878
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1227
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 197
Składniki
Cebule, czosnek obrać ,pokroić.Zeszklic na małej ilości oliwy,posolić i popieprzyc. Dodać mrożony szpinak,podlać woda i dołożyć kostkę rosółową. Dusić pod przykryciem.Kiedy warzywa będą miękkie odprowadza wodę (podnieść pokrywę i gotować na małym ogniu,ciągle mieszajac).
Mięso mielone połączyć z jajkiem i bułka tarta,popieprzyc nie dodawać soli.Wyrobić wszystko na jednolitą masę. Deskę drewnianą wyłożyć folia spożywcza .Równomiernie wyłożyć mięso mielone.
Na miesie mielonym rozkładany usmażona cebulkę ze szpinakiem.Ser feta kruszymy na wiezch. Roladę zwijamy , owijania boczkiem,układamy na natłuszczowej blaszce. Przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni,po czym ściągamy i pieczemy przez kolejne 10-15 minut aby boczek się z rumień.
Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki, pozostawić do ostygniecia.Podawać z pieczonymi zimnakami i gotowanymi warzywami na cieplo. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Skrzydełka po chińsku:-)
Dania główne
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Dania główne
Tarta ziemniaczana ze szpinakiem
Dania główne
Schab w sosie chrzanowym
Skrzydełka po chińsku:-)
Szybki przepis na pyszne skrzydełka!
Odsłon: 37
Kotlet de volaille z farszem pieczarkowym
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą nadziewamy masłem i...
Odsłon: 98