Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada szpinakowa z serem feta

Rolada szpinakowa z serem  feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 2922

Lubimy to ????

Składniki

  • Mieso mielone wołowe 1 kg
  • Szpinak mrożony 200 g
  • Czosnek 4 duze ząbki
  • Ser feta 100 g
  • 4 srednie cebule
  • Sol ,pieprz ,czosnek granulowany
  • 250 ml wody
  • Kostka rosolowa
  • Boczek w plasterkach 2 opakowania (tyle żeby zawinac rolade)
  • Oliwa do wysmarowania formy i duszenia cebuli
  • Folia aluminiowa,folia spożywcza
  • 1 jajko
  • 2 lyzki bulki tartej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule, czosnek obrać ,pokroić.Zeszklic na małej ilości oliwy,posolić i popieprzyc. Dodać mrożony szpinak,podlać woda i dołożyć kostkę rosółową. Dusić pod przykryciem.Kiedy warzywa będą miękkie odprowadza wodę (podnieść pokrywę i gotować na małym ogniu,ciągle mieszajac).

  2. Mięso mielone połączyć z jajkiem i bułka tarta,popieprzyc nie dodawać soli.Wyrobić wszystko na jednolitą masę. Deskę drewnianą wyłożyć folia spożywcza .Równomiernie wyłożyć mięso mielone.

  3. Na miesie mielonym rozkładany usmażona cebulkę ze szpinakiem.Ser feta kruszymy na wiezch. Roladę zwijamy , owijania boczkiem,układamy na natłuszczowej blaszce. Przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni,po czym ściągamy i pieczemy przez kolejne 10-15 minut aby boczek się z rumień.

  4. Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki, pozostawić do ostygniecia.Podawać z pieczonymi zimnakami i gotowanymi warzywami na cieplo. Smacznego ☺

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń