Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z boczku"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1254
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 185
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1254
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 185
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Bułkę zalej mlekiem, odstaw na około 10 min. Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach. Cebulę obierz i dro bno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki masła, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Odstaw, by wystygła.
Boczek umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Przykryj folią spożywczą i z każdej strony mocno rozbij tłucz kiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Do miski włóż mielone mięso. Dodaj odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę kajzerkę, starty ser, jajko, wystudzoną cebulę, natkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Masę rozłóż równomiernie na płacie boczku, zwiń go, formując roladę. Owiń nicią kuchenną, przełóż do żaroodpornego naczynia lub głębokiej brytfanny. Pozostałe masło roztop. Dodaj keczup oraz majeranek, wymieszaj.
Posmaruj wierzch rolady i posyp migdałami. Piecz ok. 80 minut w temperaturze 180°C.
100 minut. Porcja: 650 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie