Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z gęsiny"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28082
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28082
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso gęsi starannie oddziel od skóry, ale jej nie wyrzucaj. Bułkę pokrój w kawałki, skrop wodą i wyciśnij.
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż (na połowie tłuszczu). Na drugiej połowie podsmaż wątróbki. Wyjmij je i pokrój.
Mięso, bułkę i cebulę zmiel, dodaj wątróbkę i jajka. Dopraw. Rozłóż skórę, nałóż farsz i zwiń. Owiń folią aluminiową i piecz ok. 60 min (temp. 180 st. C). Usuń folię i dopiekaj 30 min.
W osolonej wodzie ugotuj warzywa. Na wywarze przygotuj żelatynę. Pokrój warzywa w kostkę. Ostudzoną roladę pokrój w plastry i umieść na półmisku. Dodaj warzywa i zalej żelatyną.
Czas przygotowania: 130 minut 605 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień