Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z gęsiny"
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 58
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37729
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3710
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 58
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37729
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3710
Składniki
Mięso gęsi starannie oddziel od skóry, ale jej nie wyrzucaj. Bułkę pokrój w kawałki, skrop wodą i wyciśnij.
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż (na połowie tłuszczu). Na drugiej połowie podsmaż wątróbki. Wyjmij je i pokrój.
Mięso, bułkę i cebulę zmiel, dodaj wątróbkę i jajka. Dopraw. Rozłóż skórę, nałóż farsz i zwiń. Owiń folią aluminiową i piecz ok. 60 min (temp. 180 st. C). Usuń folię i dopiekaj 30 min.
W osolonej wodzie ugotuj warzywa. Na wywarze przygotuj żelatynę. Pokrój warzywa w kostkę. Ostudzoną roladę pokrój w plastry i umieść na półmisku. Dodaj warzywa i zalej żelatyną.
Czas przygotowania: 130 minut 605 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień