Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki jagnięce"
Fetę pokroić w kostkę, oliwki w krążki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Na 2 łyżkach oliwy zrumienić czosnek z cebulą, dodać kawałki papryki, chwilę podsmażyć, odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, każdy kotlet delikatnie rozbić (najlepiej dnem rondla, przez folię), posmarować ajwarem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kilka krążków oliwek i 1-2 kostki fety, zwinąć jak roladkę, obwiązać nicią lub spiąć wykałaczkami.
Do warzyw dodać pomidory i przecier, poddusić, doprawić przyprawami i cukrem (jeśli za kwaśne). Roladki obsmażyć na innej patelni na silnym ogniu, dodać do warzyw, dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę, posypać posiekaną natką i resztą fety.Źródło: Twoje Imperium
Smacznie i szybko. Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, dalej to już pest...
Odsłon: 10351
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 753
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 223
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 160
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 753
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 223
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 160
Składniki
Fetę pokroić w kostkę, oliwki w krążki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Na 2 łyżkach oliwy zrumienić czosnek z cebulą, dodać kawałki papryki, chwilę podsmażyć, odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, każdy kotlet delikatnie rozbić (najlepiej dnem rondla, przez folię), posmarować ajwarem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kilka krążków oliwek i 1-2 kostki fety, zwinąć jak roladkę, obwiązać nicią lub spiąć wykałaczkami.
Do warzyw dodać pomidory i przecier, poddusić, doprawić przyprawami i cukrem (jeśli za kwaśne). Roladki obsmażyć na innej patelni na silnym ogniu, dodać do warzyw, dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę, posypać posiekaną natką i resztą fety.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młoda kapusta z kiełbasą i koncentratem pomidorowym
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Młoda kapusta z kiełbasą i koncentratem pomidorowym
Witam serdecznie i zapraszam na pyszne danie z młodej kapusty z dodatkiem kie...
Odsłon: 100
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 52