Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki jagnięce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Fetę pokroić w kostkę, oliwki w krążki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Na 2 łyżkach oliwy zrumienić czosnek z cebulą, dodać kawałki papryki, chwilę podsmażyć, odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, każdy kotlet delikatnie rozbić (najlepiej dnem rondla, przez folię), posmarować ajwarem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kilka krążków oliwek i 1-2 kostki fety, zwinąć jak roladkę, obwiązać nicią lub spiąć wykałaczkami.
Do warzyw dodać pomidory i przecier, poddusić, doprawić przyprawami i cukrem (jeśli za kwaśne). Roladki obsmażyć na innej patelni na silnym ogniu, dodać do warzyw, dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę, posypać posiekaną natką i resztą fety.Źródło: Twoje Imperium