Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki jagnięce"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2129
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5580
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2129
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5580
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
Fetę pokroić w kostkę, oliwki w krążki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Na 2 łyżkach oliwy zrumienić czosnek z cebulą, dodać kawałki papryki, chwilę podsmażyć, odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, każdy kotlet delikatnie rozbić (najlepiej dnem rondla, przez folię), posmarować ajwarem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kilka krążków oliwek i 1-2 kostki fety, zwinąć jak roladkę, obwiązać nicią lub spiąć wykałaczkami.
Do warzyw dodać pomidory i przecier, poddusić, doprawić przyprawami i cukrem (jeśli za kwaśne). Roladki obsmażyć na innej patelni na silnym ogniu, dodać do warzyw, dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę, posypać posiekaną natką i resztą fety.Źródło: Twoje Imperium