Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34137
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1339
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34137
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1339
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Pomidory osącz z oleju, drobno posiekaj. Do miski włóż serek, natkę, bazylię oraz suszone pomidory, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso posmaruj przygotowanym nadzieniem. Zwiń, formując roladki, zepnij wykałaczkami. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
W rondlu rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć posiekaną w kostkę cebulę, zeszklij. Następnie dodaj pomidory z puszki, bulion oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość podgrzej. Gdy sos zacznie już wrzeć, dopraw go do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Następnie włóż podsmażone roladki. Duś 25-30 minut na średnim ogniu. Podawaj z makaronem i cukinią.
50 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie