Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z papryką"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 333
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3764
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1292
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 333
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3764
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1292
Składniki
Papryki umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na długie paseczki. Szczypior umyj, odłóż 4 najdłuższe gałązki. Mięso delikatnie rozbij. Bułkę wymieszaj z papryką, czosnkiem, oregano i kurkumą. Posyp kotleciki.
Na każdym ułóż po kilka pasków papryki, posyp pokrojonym szczypiorem, zawiń i zepnij wykałaczkami. Zraziki podsmaż na oleju, by się delikatnie zrumieniły.
Ajwar lub pastę pomidorową rozmieszaj z cukrem, szczyptą soli i pieprzu. Dolej szklankę wody i zalej zraziki. Wrzuć resztę papryki, listki i ziele, duś na patelni pod przykryciem ok. 30 minut.
Zraziki wyjmij i zawiąż na każdym kokardkę z połowy gałązki szczypioru. Sos wymieszaj ze śmietaną. Polej mięso. Podawaj na obiad z ryżem na sypko lub jako przystawkę z bagietką.Źródło: Naj