Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z papryką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 113
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 113
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Składniki
Papryki umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na długie paseczki. Szczypior umyj, odłóż 4 najdłuższe gałązki. Mięso delikatnie rozbij. Bułkę wymieszaj z papryką, czosnkiem, oregano i kurkumą. Posyp kotleciki.
Na każdym ułóż po kilka pasków papryki, posyp pokrojonym szczypiorem, zawiń i zepnij wykałaczkami. Zraziki podsmaż na oleju, by się delikatnie zrumieniły.
Ajwar lub pastę pomidorową rozmieszaj z cukrem, szczyptą soli i pieprzu. Dolej szklankę wody i zalej zraziki. Wrzuć resztę papryki, listki i ziele, duś na patelni pod przykryciem ok. 30 minut.
Zraziki wyjmij i zawiąż na każdym kokardkę z połowy gałązki szczypioru. Sos wymieszaj ze śmietaną. Polej mięso. Podawaj na obiad z ryżem na sypko lub jako przystawkę z bagietką.Źródło: Naj