Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z papryką"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Papryki umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na długie paseczki. Szczypior umyj, odłóż 4 najdłuższe gałązki. Mięso delikatnie rozbij. Bułkę wymieszaj z papryką, czosnkiem, oregano i kurkumą. Posyp kotleciki.
Na każdym ułóż po kilka pasków papryki, posyp pokrojonym szczypiorem, zawiń i zepnij wykałaczkami. Zraziki podsmaż na oleju, by się delikatnie zrumieniły.
Ajwar lub pastę pomidorową rozmieszaj z cukrem, szczyptą soli i pieprzu. Dolej szklankę wody i zalej zraziki. Wrzuć resztę papryki, listki i ziele, duś na patelni pod przykryciem ok. 30 minut.
Zraziki wyjmij i zawiąż na każdym kokardkę z połowy gałązki szczypioru. Sos wymieszaj ze śmietaną. Polej mięso. Podawaj na obiad z ryżem na sypko lub jako przystawkę z bagietką.Źródło: Naj