Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38783
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38783
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić, piersi przeciąć na pół, każdą delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem z obu stron. Jedną stronę natrzeć oliwą z pomidorów, posmarować cienko serkiem mascarpone, rozłożyć plaster boczku.
Osączone z zalewy pomidory zmiksować z umytą i posiekaną natką, rozłożyć na boczku. Filety zwinąć w ruloniki, owinąć szczelnie folią spożywczą, potem aluminiową, włożyć do wrzątku na ok. 15-20 minut.
3. Roladki wyjąć z wody, wystudzić, usunąć folie, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, otoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na oleju.
ok. 55 minut
Drobiowe roladki możesz faszerować czym chcesz. Fantastycznie wyglądają i smakują ze szpinakiem, czosnkiem i fetą.Źródło: Twoje Imperium