Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić, piersi przeciąć na pół, każdą delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem z obu stron. Jedną stronę natrzeć oliwą z pomidorów, posmarować cienko serkiem mascarpone, rozłożyć plaster boczku.
Osączone z zalewy pomidory zmiksować z umytą i posiekaną natką, rozłożyć na boczku. Filety zwinąć w ruloniki, owinąć szczelnie folią spożywczą, potem aluminiową, włożyć do wrzątku na ok. 15-20 minut.
3. Roladki wyjąć z wody, wystudzić, usunąć folie, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, otoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na oleju.
ok. 55 minut
Drobiowe roladki możesz faszerować czym chcesz. Fantastycznie wyglądają i smakują ze szpinakiem, czosnkiem i fetą.Źródło: Twoje Imperium