Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z ziemniaków w plastrach wędzonego boczku"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 321
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1046
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 61
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 67
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 321
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1046
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 61
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki i marchewki dokładnie wyszoruj. Pora umyj, pokrój w 12 pasków. W ziemniakach wąskim nożem wydrąż otwór (wzdłuż na wylot) i włóż po marchewce i po kawałku pora. Ziemniaki natrzyj solą i pieprzem, owiń w plastry boczku.
Ziemniaki układaj na blasze, piecz 45–60 minut w temperaturze 200°C. do sosu (prócz szczypiorku) wymieszaj. Na talerzu ułóż ziemniaki, polej sosem, posyp szczypiorkiem, udekoruj natką.Źródło: Dobry Tydzień