Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z ziemniaków w plastrach wędzonego boczku"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Składniki
Ziemniaki i marchewki dokładnie wyszoruj. Pora umyj, pokrój w 12 pasków. W ziemniakach wąskim nożem wydrąż otwór (wzdłuż na wylot) i włóż po marchewce i po kawałku pora. Ziemniaki natrzyj solą i pieprzem, owiń w plastry boczku.
Ziemniaki układaj na blasze, piecz 45–60 minut w temperaturze 200°C. do sosu (prócz szczypiorku) wymieszaj. Na talerzu ułóż ziemniaki, polej sosem, posyp szczypiorkiem, udekoruj natką.Źródło: Dobry Tydzień