Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolowana łopatka z rękawa"
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 649
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 649
Składniki
110 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 20 porcji
Łopatkę myję i osuszam. Rozcinam wzdłuż tak, by powstał płat, lekko go rozbijam.
Majonez mieszam z posiekanym koprem, rozkładam go wraz z musztardą na płacie, oprószam przyprawami i układam wiórki masła. Zwijam płat jak roladę.
Wierzch mięsa nacieram przyprawami. Całość obwiązuję nicią. Obkładam plastrami cebuli, wstawiam do lodówki na 24 godz.
Wkładam roladę do rękawa do pieczenia, piekę 1 i 1/2 godz. w temp. 200°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinam rękaw, by łopatka delikatnie się przyrumieniła. Posypuję szczypiorkiem.Źródło: Kobieta i życie