Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z groszkiem"
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 347
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 347
Składniki
Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, umyj. Marchewki pokrój w grube talarki. Z pora oraz kapusty włoskiej usuń wierzchnie liście, starannie opłucz. Kurczaka umyj pod bieżącą wodą, podziel na porcje. Natkę pietruszki opłucz, osusz, drobno posiekaj. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie przelej zimną wodą.
Kurczaka włóż do garnka, zalej wodą (ok. 2 litry). Gotuj na małym ogniu ok. 60 min zbierając pojawiające się szumowiny. Mięso wyjmij i podziel na niezbyt duże kawałki. Cebule obierz z łupin, przekrój na pół. Opal nad ogniem, włóż do gorącego wywaru.
Dodaj marchewki, pietrusz ki, seler, por, kapustę włoską, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Gotuj na średnim ogniu 30-40 minut.
Wywar przecedź przez sitko. Dodaj do niego marchewki, mięso i mrożony groszek. Gotuj ok. 10 min. Na koniec dodaj makaron, podgrzewaj ok. 2 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
120 minut. Porcja: 430 kilokalorii
Do rosołu dodaj szczyptę kurkumy – będzie miał piękny, złoty kolor.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 76
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 62