Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z groszkiem"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4893
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45628
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4893
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45628
Składniki
Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, umyj. Marchewki pokrój w grube talarki. Z pora oraz kapusty włoskiej usuń wierzchnie liście, starannie opłucz. Kurczaka umyj pod bieżącą wodą, podziel na porcje. Natkę pietruszki opłucz, osusz, drobno posiekaj. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie przelej zimną wodą.
Kurczaka włóż do garnka, zalej wodą (ok. 2 litry). Gotuj na małym ogniu ok. 60 min zbierając pojawiające się szumowiny. Mięso wyjmij i podziel na niezbyt duże kawałki. Cebule obierz z łupin, przekrój na pół. Opal nad ogniem, włóż do gorącego wywaru.
Dodaj marchewki, pietrusz ki, seler, por, kapustę włoską, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Gotuj na średnim ogniu 30-40 minut.
Wywar przecedź przez sitko. Dodaj do niego marchewki, mięso i mrożony groszek. Gotuj ok. 10 min. Na koniec dodaj makaron, podgrzewaj ok. 2 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
120 minut. Porcja: 430 kilokalorii
Do rosołu dodaj szczyptę kurkumy – będzie miał piękny, złoty kolor.Źródło: Świat i Ludzie