Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z kluskami z kaszy manny"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5247
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34475
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2135
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113799
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5247
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34475
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2135
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113799
Składniki
Mięso włóż do dużego garnka, zalej wodą, aby je przykryła. Dodaj włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz. Kiedy się zagotuje, zdejmij szumy z rosołu. Gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa.
Kluseczki: żółtka utrzyj z masłem. Wsyp kaszę manną, szczyptę soli i wymieszaj. Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z kaszą. Z rosołu wyjmij ugotowane mięso oraz włoszczyznę.
Łyżeczką nabieraj małe porcje kaszy i wkładaj na gotujący się rosół. Gotuj 2-3 minuty, od chwili kiedy kluski wypłyną na powierzchnię.Źródło: Chwila dla Ciebie