Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż dziwne ale nie znalazłam przepisu na ugotowanie tak znanej potrawy jak rosół, a wiem że rosół rosołowi nierówny
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10564
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4613
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424500
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10564
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4613
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424500
Składniki
Najczęściej kupuję gicz wołową (mięso soczyste i kleiste) ale może być też szponder, zalać min 4 l wody postawić na średnim ogniu (by nie gotował się za szybko). Jeśli już zacznie wrzeć zmniejszyć ogień do min by tylko pyrkało. Umytą włoszczyznę dokładamy , wrzucamy też grzybka (niekoniecznie), niektórzy dodają listek laurowy i ziele angielskie (ja nie lubię). Całość gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok 3 h (nie dolewamy nigdy wody ! - dolewana pogorszy smak). Ok 30 min przed końcem gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki