Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż dziwne ale nie znalazłam przepisu na ugotowanie tak znanej potrawy jak rosół, a wiem że rosół rosołowi nierówny
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17048
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4633
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1813
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17048
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2461
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4633
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1813
Składniki
Najczęściej kupuję gicz wołową (mięso soczyste i kleiste) ale może być też szponder, zalać min 4 l wody postawić na średnim ogniu (by nie gotował się za szybko). Jeśli już zacznie wrzeć zmniejszyć ogień do min by tylko pyrkało. Umytą włoszczyznę dokładamy , wrzucamy też grzybka (niekoniecznie), niektórzy dodają listek laurowy i ziele angielskie (ja nie lubię). Całość gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok 3 h (nie dolewamy nigdy wody ! - dolewana pogorszy smak). Ok 30 min przed końcem gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki