Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rożki z sałatką"
Jajka ugotuj na twardo (od momentu wrzenia wody powinny się gotować ok. 8 min). Przelej zimną wodą, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj. Ugotuj, a gdy wystygnie, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne. Następnie opłucz, wysusz, pokrój w kostkę. Ser żółty, ogórki oraz obrane ze skórki jabłko również pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj.
Do miski włóż wszystkie warzywa, kukurydzę, ser, jajka oraz posiekaną natkę pietruszki. Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Plasterki szynki zwiń, formując rożki. Każdy wypełnij przygotowaną sałatką i udekoruj gałązką szczypiorku. Aby mieć pewność, ze rożki się nie rozpadną, możesz je spiąć wykałaczkami lub dekoracyjnymi szpadkami. Gotowe rożki ułóż na półmisku. Wstaw do lodówki, wyjmij tuż przed podaniem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
30 minut. Sztuka: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2521
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42337
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2470
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2521
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42337
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2470
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (od momentu wrzenia wody powinny się gotować ok. 8 min). Przelej zimną wodą, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj. Ugotuj, a gdy wystygnie, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne. Następnie opłucz, wysusz, pokrój w kostkę. Ser żółty, ogórki oraz obrane ze skórki jabłko również pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj.
Do miski włóż wszystkie warzywa, kukurydzę, ser, jajka oraz posiekaną natkę pietruszki. Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Plasterki szynki zwiń, formując rożki. Każdy wypełnij przygotowaną sałatką i udekoruj gałązką szczypiorku. Aby mieć pewność, ze rożki się nie rozpadną, możesz je spiąć wykałaczkami lub dekoracyjnymi szpadkami. Gotowe rożki ułóż na półmisku. Wstaw do lodówki, wyjmij tuż przed podaniem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
30 minut. Sztuka: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski żelazne
Dania główne
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Dania główne
Kapusta pekińska nadziewana mięsem z kaczki i kaszą orkiszową
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Kluski żelazne
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 278
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Danie jest łatwe do zrobienia. Jest bardzo smaczne i sycące.
Odsłon: 116