Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rożki z sałatką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 290
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 120
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4591
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 23
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 290
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 120
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4591
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (od momentu wrzenia wody powinny się gotować ok. 8 min). Przelej zimną wodą, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj. Ugotuj, a gdy wystygnie, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne. Następnie opłucz, wysusz, pokrój w kostkę. Ser żółty, ogórki oraz obrane ze skórki jabłko również pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj.
Do miski włóż wszystkie warzywa, kukurydzę, ser, jajka oraz posiekaną natkę pietruszki. Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Plasterki szynki zwiń, formując rożki. Każdy wypełnij przygotowaną sałatką i udekoruj gałązką szczypiorku. Aby mieć pewność, ze rożki się nie rozpadną, możesz je spiąć wykałaczkami lub dekoracyjnymi szpadkami. Gotowe rożki ułóż na półmisku. Wstaw do lodówki, wyjmij tuż przed podaniem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
30 minut. Sztuka: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie