Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba po toskańsku – w pomidorach"
Przepis dnia
Dzisiaj mam dla Was przepis inspirowany pobytem w cudownej włoskiej Toskanii...
Odsłon: 5230
Kurczak w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Uczta dla podn...
Odsłon: 3268
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 36
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 200
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 84
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 36
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 200
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 84
Składniki
porcje • : 5 min • pieczenie: 25 min • 237 kcal/porcja • 5 zł/porcja.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por i smaż na małym ogniu, mieszając, 6-8 minut, aż zacznie brązowieć. Dodaj kapary i smaż jeszcze minutę. Wlej białe wino i gotuj chwilę. Następnie wyłóż pomidory (jeśli są całe, rozgnieć je widelcem) i zagotuj.
Przełóż do rondla kawałki ryby i pokryj je sosem. Wstaw danie do piekarnika, zapiekaj 10-15 minut.
Podawaj z chrupiącym pieczywem.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Dania główne
Ligawa wolowa w sosie winno - warzywnym.
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 160
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 23