Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba po toskańsku – w pomidorach"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
porcje • : 5 min • pieczenie: 25 min • 237 kcal/porcja • 5 zł/porcja.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por i smaż na małym ogniu, mieszając, 6-8 minut, aż zacznie brązowieć. Dodaj kapary i smaż jeszcze minutę. Wlej białe wino i gotuj chwilę. Następnie wyłóż pomidory (jeśli są całe, rozgnieć je widelcem) i zagotuj.
Przełóż do rondla kawałki ryby i pokryj je sosem. Wstaw danie do piekarnika, zapiekaj 10-15 minut.
Podawaj z chrupiącym pieczywem.Źródło: Olivia