Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba pod kołderką z bakłażana"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 258
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1230
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 258
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1230
Składniki
60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 4,20 zł • Przepis na 2-4 porcje
Filety dzielę na większe kawałki, oprószam pieprzem i cienko smaruję przecierem.
Bakłażan kroję w krążki (ok. 0,7 cm grubości), solę. Czosnek drobno siekam, pomidory kroję w cienkie plastry.
Rybę krótko obsmażam i układam (skórą do dołu) w naczyniu do zapiekania, nasmarowanym oliwą, posypuję czosnkiem. Na rybie układam podsmażone plastry bakłażana, a na nich posolone krążki pomidora. Całość posypuję ziołami i tartą bułką połączoną z serem. Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę ok. 30 min. w temp. 180°C.
Anna Sikorska z SuwałkŹródło: Kobieta i życie