Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba pod warzywną pierzynką"
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3504
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 351
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1717
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3504
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 351
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1717
Składniki
Rybę oczyść i umyj. Naczynie żaroodporne wyłóż folią aluminiową. Rybę umieść na dnie naczynia, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Por umyj, drobno posiekaj i posyp nim, a także posiekaną natką pietruszki, rybę. Marchew zetrzyj na grubych oczkach, połóż na wierzchu i spryskaj oliwą.
Zrób szczelny pakunek z folii aluminiowej i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 min. Po 10 min pieczenia delikatnie rozchyl folię i na kawałkach ryby połóż masło. Zamknij szczelnie i piecz jeszcze 20 min.
Upieczoną rybę w razie potrzeby dosól i posyp świeżo mielonym pieprzem, dużą ilością świeżego koperku. Możesz ponownie skropić sokiem z cytryny.Źródło: Takie jest życie