Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 293
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4876
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45040
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 653
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 293
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4876
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45040
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 653
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 3 pasy szersze i jeden cienki(na ogonki).na każdym pasie układamy na jednej połowie kolejno ser,rybę -posypaną przyprawą do ryb,szpinak,znowu plaster sera .Składamy na pół przykrywając ciastem i zagniatając widelcem boki rybki,formując jej brzuszek,następnie smarując roztrzepanym jajkiem przyklejamy ogon docięty z 4-tego(cienkiego) paska ciasta,podzielonego na 3 ogonki.Kolejno nacinamy skrzela rybki,widelcem nakłuwamy brzuch ryby w kilku miejscach ,z plasterków oliwek robimy oczy.Pieczemy w temp.165*C na niższej półce piekarnika ,ok.20min.-do zrumienienia.