Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybka w rybce

Rybka w rybce

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 313

Dodano:

Odsłon: 446

troszkę inna propozycja podania ryby

Składniki

  • składniki na 6 porcji /ryb -6 kostek z ryby (może być mintaj lub łosoś) (odlodzony i lekko odciśnięty z wody)
  • ser żółty w plastrach(12szt) -25 dkg szpinaku rozdrobnionego (odlodzić i odcisnąć z wody na sicie) -przyprawa do ryb -2 op.cia
  • roztrzepane żółtko z 3 łyżkami mleka i odrobiną soli (do posmarowania wierzchu) -Oliwki na oczy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rybka w rybce

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 3 pasy szersze i jeden cienki(na ogonki).na każdym pasie układamy na jednej połowie kolejno ser,rybę -posypaną przyprawą do ryb,szpinak,znowu plaster sera .Składamy na pół przykrywając ciastem i zagniatając widelcem boki rybki,formując jej brzuszek,następnie smarując roztrzepanym jajkiem przyklejamy ogon docięty z 4-tego(cienkiego) paska ciasta,podzielonego na 3 ogonki.Kolejno nacinamy skrzela rybki,widelcem nakłuwamy brzuch ryby w kilku miejscach ,z plasterków oliwek robimy oczy.Pieczemy w temp.165*C na niższej półce piekarnika ,ok.20min.-do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń