Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11193
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 717
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 436
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13335
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11193
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 717
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 436
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13335
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 3 pasy szersze i jeden cienki(na ogonki).na każdym pasie układamy na jednej połowie kolejno ser,rybę -posypaną przyprawą do ryb,szpinak,znowu plaster sera .Składamy na pół przykrywając ciastem i zagniatając widelcem boki rybki,formując jej brzuszek,następnie smarując roztrzepanym jajkiem przyklejamy ogon docięty z 4-tego(cienkiego) paska ciasta,podzielonego na 3 ogonki.Kolejno nacinamy skrzela rybki,widelcem nakłuwamy brzuch ryby w kilku miejscach ,z plasterków oliwek robimy oczy.Pieczemy w temp.165*C na niższej półce piekarnika ,ok.20min.-do zrumienienia.