Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 961
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3104
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 961
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3104
Składniki
Liście kapusty obgotuj w osolonej wodzie. Ostudź i wytnij twarde środki.
Łososia pokrój na 6 kawałków, każdy skrop sokiem z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem i owiń liściem.
Roztopione masło połącz z przecierem pomidorowym i bulionem. Wymieszaj, po czym doprowadź do wrzenia.
Mąkę rozprowadź ze śmietaną, dodając po łyżce gorącego bulionu z przecierem. Wlej całość do sosu, wymieszaj, dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
W garnuszku na dnie rozłóż kilka liści kapusty. Na nich umieść gołąbki. Zalej je sosem i gotuj 20 minut.
Gołąbki serwuj z ryżem i koperkiem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax