Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Liście kapusty obgotuj w osolonej wodzie. Ostudź i wytnij twarde środki.
Łososia pokrój na 6 kawałków, każdy skrop sokiem z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem i owiń liściem.
Roztopione masło połącz z przecierem pomidorowym i bulionem. Wymieszaj, po czym doprowadź do wrzenia.
Mąkę rozprowadź ze śmietaną, dodając po łyżce gorącego bulionu z przecierem. Wlej całość do sosu, wymieszaj, dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
W garnuszku na dnie rozłóż kilka liści kapusty. Na nich umieść gołąbki. Zalej je sosem i gotuj 20 minut.
Gołąbki serwuj z ryżem i koperkiem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax