Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Cebule posiekac, czosnek pokroic w plasterki, przesmazyc na oliwie. Na to wspypac suchy ryz i przesmazyc do zezlocenia, dodac curry , chili i kukurydze odsaczona z zalewy, zamieszac i wysypad do naczynia zaroodpornego.
Na ryz wylozyc mieszanke warzyw, a na to pokladac wczesniej zamarynowane palki czy tez udka. Zalac litrem dobrze doprawionego rosolu. Ja czasem robie z kostki czy vegety.
Zakryc i wstawic do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 2 godz.