Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy obiadek. I dość zdrowy:)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Przygotuj parownik(jeśli nie masz parownika możesz użyć garnka i metalowego sitka, przykrytego pokrywką. )Do garnka lub parownika wlej wody i poczekaj, aż się zagotuje. Włóż wcześniej umytą i obraną marchew i brokuł. Parz, do momentu,aż warzywa staną się miękkie.(ale tak żeby się nie rozłaziły ;P) Gdy będą gotowe pokrój.
Na tarce o małych oczkach zetrzyj ser i wsyp do miseczki. Ugotuj ryż(ja gotuje tak długo aż się rozgotuje, taki lubię i według mnie taki bardziej pasuje do tej potrawy.)
Gdy ryż będzie gotowy, odsącz go i pół woreczka gorącego ryżu wsyp do miseczki z serem, wymieszaj. Dodaj warzywa. Na koniec polej meggi i wymieszaj ponownie.
Do potrawy można też dodać usmażoną lub parowaną pierś z kurczaka. A zamiast ryżu dodać kaszę jęczmienną.Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia, ponieważ danie bardzo szybko zniknęło ze stołu, ale następnym razem postaram sie zdążyć i dodać na stronkę:) Smacznego;)