Do góry

Dania główne Przepis na:

Rzodkiewkowy kociołek z mielonym

Rzodkiewkowy kociołek z mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Rzodkiewkowy kociołek z mielonym"

Składniki

  • pół kg mięsa mielonego mieszanego
  • mała główka kapusty
  • puszka pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • pęczek rzodkiewek
  • mała cukinia
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • pół litra bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • lubczyk
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rzodkiewkowy kociołek z mielonym

Przygotowanie

  1. Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Oliwę rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso mielone, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Mieszając, podsmaż.

  2. Kapustę oczyść, poszatkuj. Rzodkiewki, papryki i cukinię drobno pokrój. Razem z kapustą dodaj do mięsa. Dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, wymieszaj.

  3. Wlej bulion, duś pod przykryciem 10-15 minut. Przypraw lubczykiem. Podawaj z ryżem.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń