Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sajgonki z łososiem"
Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię piec...
Odsłon: 10954
Ho ho ho Życzę wam Wesołych Świąt już jutro Wigilia z tej okazji przygotowała...
Odsłon: 1592
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 300
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 482
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 300
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 482
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 4,80 zł
Łososia płuczę pod wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Przyprawiam solą, pieprzem i smażę na maśle z obu stron. Na patelni rozgrzewam olej i smażę warzywa, aż będą miękkie. Doprawiam sosem sojowym, mieszam.
Krążek papieru ryżowego zanurzam w letniej wodzie, a następnie nakładam porcję warzyw i mały kawałek łososia. Opakowuję farsz papierem, potem zwijam w rulonik, formując sajgonkę.
Kiedy zwinę wszystkie, smażę je na osobnej patelni na oleju z obu stron. Podaję ciepłe z sosem słodko-kwaśnym oraz surówką, np. z kiszonej kapusty.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 3
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 40