Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sajgonki z łososiem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22713
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15078
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4817
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45206
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 699
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22713
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15078
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4817
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45206
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 699
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 4,80 zł
Łososia płuczę pod wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Przyprawiam solą, pieprzem i smażę na maśle z obu stron. Na patelni rozgrzewam olej i smażę warzywa, aż będą miękkie. Doprawiam sosem sojowym, mieszam.
Krążek papieru ryżowego zanurzam w letniej wodzie, a następnie nakładam porcję warzyw i mały kawałek łososia. Opakowuję farsz papierem, potem zwijam w rulonik, formując sajgonkę.
Kiedy zwinę wszystkie, smażę je na osobnej patelni na oleju z obu stron. Podaję ciepłe z sosem słodko-kwaśnym oraz surówką, np. z kiszonej kapusty.Źródło: Rewia