Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sajgonki z łososiem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415455
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415455
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 4,80 zł
Łososia płuczę pod wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Przyprawiam solą, pieprzem i smażę na maśle z obu stron. Na patelni rozgrzewam olej i smażę warzywa, aż będą miękkie. Doprawiam sosem sojowym, mieszam.
Krążek papieru ryżowego zanurzam w letniej wodzie, a następnie nakładam porcję warzyw i mały kawałek łososia. Opakowuję farsz papierem, potem zwijam w rulonik, formując sajgonkę.
Kiedy zwinę wszystkie, smażę je na osobnej patelni na oleju z obu stron. Podaję ciepłe z sosem słodko-kwaśnym oraz surówką, np. z kiszonej kapusty.Źródło: Rewia