Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna do pracy lub na uczelnię, bardzo aromatyczna i sycąca.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1224
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1224
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu, zostawiamy do wystygnięcia.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą curry i obsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu. Odstawiamy do wystygnięcia.
Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni teflonowej. Ilość wg uznania, u mnie ok. 2 garści.
Owoce osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy jogurt, posypujemy przyprawą curry (ok. 1 łyżeczka dla uzyskania żółtej barwy) i pieprzem do smaku. Odstawiamy do przegryzienia.