Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416018
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416018
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2750
Składniki
woda, sól, cukier i ocet zagotować 1 minute
buraczki ugotować w skórkach (na pół miękko), obrać i zetrzeć na grubych oczkach
kapustę poszatkować
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i dodać do zalewy, gotować 5 minut
buraki i kapustę dodać do zalewy, wymieszać i zagotować
nakładać do słoiczków i pasteryzować około 7-10 min