Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z gęsiną"
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 131
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 957
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5771
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 69
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 131
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 957
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5771
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 69
Składniki
ok. 20 minut.
Mięso rozdrobnić. Roszponkę opłukać, dobrze osuszyć na ściereczce albo w specjalnej wirówce do sałaty. Orzechy zrumienić na patelni bez tłuszczu. Knedle pokroić w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć knedle, zrumienić je z obu stron.
Przestudzone knedle wymieszać z gęsiną, orzechami i roszponką. Lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sałatkę wyłożyć małe porcje konfitury żurawinowej.
Porcja: 610 kcal.Źródło: Życie na gorąco