Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z gęsiną"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 783
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22825
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15243
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45924
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 783
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22825
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15243
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45924
Składniki
ok. 20 minut.
Mięso rozdrobnić. Roszponkę opłukać, dobrze osuszyć na ściereczce albo w specjalnej wirówce do sałaty. Orzechy zrumienić na patelni bez tłuszczu. Knedle pokroić w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć knedle, zrumienić je z obu stron.
Przestudzone knedle wymieszać z gęsiną, orzechami i roszponką. Lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sałatkę wyłożyć małe porcje konfitury żurawinowej.
Porcja: 610 kcal.Źródło: Życie na gorąco