Do góry

Dania główne Przepis na:

Salsa sojowa

Salsa sojowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Salsa sojowa"

Składniki

  • opakowanie kostki sojowej
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka octu ryżowego
  • łyżka miodu
  • po pół papryki czerwonej i żółtej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra papryka w proszku
  • olej
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Salsa sojowa

Przygotowanie

  1. Kostkę sojową zalej wrzątkiem i trzymaj w wodzie ok. 5 minut.

  2. Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

  3. Na rozgrzanym oleju zeszklij kolejno: cebulę, czosnek i paprykę. Smaż tak długo, aż zrobią się dość miękkie.

  4. Sos sojowy połącz z octem ryżowym, przecierem pomidorowym i miodem.

  5. Polej mieszanką warzywa na patelni, dorzuć do nich kostkę sojową i duś kilka minut.

  6. Gotowe ułóż na ryżu, makaronie lub pieczywie. Danie udekoruj natką pietruszki.

  7. Czas: 50 min 1 porcja = 270 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń