Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Składniki
Kostkę sojową zalej wrzątkiem i trzymaj w wodzie ok. 5 minut.
Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij kolejno: cebulę, czosnek i paprykę. Smaż tak długo, aż zrobią się dość miękkie.
Sos sojowy połącz z octem ryżowym, przecierem pomidorowym i miodem.
Polej mieszanką warzywa na patelni, dorzuć do nich kostkę sojową i duś kilka minut.
Gotowe ułóż na ryżu, makaronie lub pieczywie. Danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 50 min 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV