Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416071
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2766
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416071
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2766
Składniki
Kostkę sojową zalej wrzątkiem i trzymaj w wodzie ok. 5 minut.
Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij kolejno: cebulę, czosnek i paprykę. Smaż tak długo, aż zrobią się dość miękkie.
Sos sojowy połącz z octem ryżowym, przecierem pomidorowym i miodem.
Polej mieszanką warzywa na patelni, dorzuć do nich kostkę sojową i duś kilka minut.
Gotowe ułóż na ryżu, makaronie lub pieczywie. Danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 50 min 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV