Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pieczony"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2577
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3472
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2577
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3472
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Składniki
Schab opłukać, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfance. Cebulę obrać, pokroić na większe kawałki. Czosnek obrać i razem z cebulą ułożyć wkoło pieczeni. Dodać listki laurowe i pół pęczka tymianku. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 30 minut.
Kuleczki mozzarelli osączyć na sicie z zalewy. Pozostałe pół pęczka tymianku posiekać. Musztardę wymieszać z miodem. Pieczeń podlać 1/4 szklanki wody, posmarować mieszanką miodu i musztardy. Piec jeszcze 30-40 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pomidorki koktajlowe i dusić około 5 minut. Oprószyć solą i pieprzem, posypać cukrem i posiekanym tymiankiem. Skropić octem. Wymieszać z mozzarellą.
Gotową pieczeń pokroić w plastry. Sos z dna brytfanki przecedzić przez sitko. Polać nim mięso. Serwować z pomidorkami i kuleczkami mozzarelli.
Czas przygotowania: około 90 minutŹródło: Życie na gorąco