Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie znakomite dla smakoszy jak i również delikatnych podniebień. Idealnie pasuje na romantyczną kolacje jak i wieczór z przyjaciółmi.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1978
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 295
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 4528
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 175
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1978
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 295
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 4528
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 175
Składniki
Kupiony szpinak pokroić w drobne kawałki i przełozyć na rozgrzaną patelnie z masłem.
Obrać czosnek i cebule pokroić drobno i po ok. 5 minutach dodac do szpinaku. smażyć kolejne 5 minut.
Składniki z patelni przełożyć do garnka i dolać do nich 1/4 szklanki wody. Gotować na małym ogniu. Przyprawić.
Pokroić w kostki ser pleśniowy oraz ser zółty i dodawać do szpinaku. Po rozpuszczeniu się serów powinniśmy otrzymać lekki ala sos. Jeżeli sos będzie mało gęsty można dodać do niego lyżkę mąki.
Zagotować wodę na makaron mocno osolić i zetrzeć do niej 2 ząbki czosnku. ten ruch sprawi że makaron będzie smakował lepiej. Gotować makaron według swojego uznania. Osobiście wole makaron aldente.
Ostudzony lekko sos dodawać na makaron nie mieszając go z nim. A na wierzch można dodać świeżych ziół lub łyżkę gęstej śmietany. Smacznego.