Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie znakomite dla smakoszy jak i również delikatnych podniebień. Idealnie pasuje na romantyczną kolacje jak i wieczór z przyjaciółmi.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Kupiony szpinak pokroić w drobne kawałki i przełozyć na rozgrzaną patelnie z masłem.
Obrać czosnek i cebule pokroić drobno i po ok. 5 minutach dodac do szpinaku. smażyć kolejne 5 minut.
Składniki z patelni przełożyć do garnka i dolać do nich 1/4 szklanki wody. Gotować na małym ogniu. Przyprawić.
Pokroić w kostki ser pleśniowy oraz ser zółty i dodawać do szpinaku. Po rozpuszczeniu się serów powinniśmy otrzymać lekki ala sos. Jeżeli sos będzie mało gęsty można dodać do niego lyżkę mąki.
Zagotować wodę na makaron mocno osolić i zetrzeć do niej 2 ząbki czosnku. ten ruch sprawi że makaron będzie smakował lepiej. Gotować makaron według swojego uznania. Osobiście wole makaron aldente.
Ostudzony lekko sos dodawać na makaron nie mieszając go z nim. A na wierzch można dodać świeżych ziół lub łyżkę gęstej śmietany. Smacznego.