Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe kulki z ryżem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Żółty ser ścieramy na tarce do jarzyn o drobnych oczkach. W głębszej patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, szklimy posiekaną cebulę, dodajemy ryż. Mieszając, przesmażamy na dużym ogniu.
Zalewamy dwiema szklankami wody, solimy i gotujemy do miękkości ryżu. Po ugotowaniu dodajemy połowę startego sera, ponownie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Do zimnego ryżu dodajemy posiekaną papryczkę chili, zioła, jajko, ser biały i resztę żółtego, doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na masę.
Z masy ryżowej formujemy kulki, które panierujemy w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło, udekorowane ziołami.Źródło: Rewia