Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po kaszubsku"
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 34
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4527
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 40
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 264
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 34
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4527
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 40
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 264
Składniki
Filety mocz w zimnej wodzie przez około 1 godzinę i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekane cebule. Dodaj cukier i chwilę podsmaż. Wlej ocet, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Następnie zdejmij z ognia i wrzuć ziarenka gorczycy. Wystudź. Kawałki filetów układaj w słoiku i przekładaj sosem. Danie podawaj na drugi dzień, kiedy śledzie dobrze się zamarynują i przejdą smakiem przypraw.Źródło: Na żywo