Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 798
Dodano: 15.03.2010
Odsłon: 9874
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jabłka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka, posypujemy cukrem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 5 min. Następnie odkrywamy, by odparować wodę, dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową i dusimy kolejne 15 min. Pod koniec dosypujemy cynamon, mieszamy i dusimy jeszcze 5 min.
Naleśniki przekładamy jabłkami i składamy tak jak na krokiety (boki naleśnika składamy do środka i zwijamy). Następnie maczamy w słodkim jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Pysznie smakują ze słodką śmietanką wymieszaną z cukrem waniliowym (niestety akurat nie miałam jej w domu). SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mimi619 16 września 2010Zgłoś do usunięcia
Do ulubionych. Musze wypróbować.1 Kto głosował? | Odpowiedz

patrusia84 20 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Bajkowe!!! Dodaję do ulubionych!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz