Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienna wersja krokietów :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 387
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 387
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Jabłka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka, posypujemy cukrem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 5 min. Następnie odkrywamy, by odparować wodę, dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową i dusimy kolejne 15 min. Pod koniec dosypujemy cynamon, mieszamy i dusimy jeszcze 5 min.
Naleśniki przekładamy jabłkami i składamy tak jak na krokiety (boki naleśnika składamy do środka i zwijamy). Następnie maczamy w słodkim jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Pysznie smakują ze słodką śmietanką wymieszaną z cukrem waniliowym (niestety akurat nie miałam jej w domu). SMACZNEGO!