Do góry

Dania główne Przepis na:

Słodkie kule ryżowe

Słodkie kule ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Słodkie kule ryżowe"

Składniki

  • 200 g ryżu
  • 250 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • puszka brzoskwiń
  • 150 g malin lub truskawek
  • 100 g płatków migdałowych
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj w wodzie i mleku z dodatkiem masła, cukru waniliowego i soli. Przygotuj mus: brzoskwinie odsącz z syropu. Połowę pokrój.

  2. Drugą część zmiksuj z syropem. Ryż wymieszaj z malinami. Nałóż do filiżanek, dociśnij i odwracając, wyjmij. Posyp migdałami. Podawaj z brzoskwiniami i musem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń