Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy smak mięsa, najpierw słodki, później pikantny.
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 523
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 158
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 523
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 158
Składniki
Udziec płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą. Zagotowujemy. Następnie przyprawiamy kucharkiem, musztardą i miodem. Gotujemy do miękkości.
Polecam także zrobić taką marynatę: ok. 5 łyżek oliwy z oliwek, ta sama ilość musztardy, miodu i kucharka. Wymieszać. Posmarować surowe mięso. W przykrytej misce trzymać w lodówce ok. 12 godzin. Następnego dnia zalać wodą, wykorzystać do tego całą marynatę która zostanie w misce. Mięso bardziej przejdzie smakiem.