Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smakowita zielona tarta ze szparagami"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21674
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 218
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21674
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 218
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
Składniki
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką, wbić jajko, dodać szczyptę soli, 1 łyżkę wody, zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone rozwałkować, rozłożyć w formie do tart wysmarowanej masłem i wysypanej bułką.
Warzywa umyć. Cebule obrać, drobno posiekać, rozłożyć na cieście. Szparagom odciąć końcówki, wrzucić na osolony i posłodzony wrzątek, gotować maksymalnie 4 minuty, delikatnie odcedzić, wyłożyć na cebuli.
Śmietanę wymieszać z roztrzepanymi jajkami, solą, pieprzem oraz mąką. Sosem zalać szparagi, posypać utartą mozzarellą. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekać ok. 35-40 minut.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium