Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smakowita zielona tarta ze szparagami"
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 44
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 94
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 134
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 44
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 94
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 134
Składniki
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką, wbić jajko, dodać szczyptę soli, 1 łyżkę wody, zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone rozwałkować, rozłożyć w formie do tart wysmarowanej masłem i wysypanej bułką.
Warzywa umyć. Cebule obrać, drobno posiekać, rozłożyć na cieście. Szparagom odciąć końcówki, wrzucić na osolony i posłodzony wrzątek, gotować maksymalnie 4 minuty, delikatnie odcedzić, wyłożyć na cebuli.
Śmietanę wymieszać z roztrzepanymi jajkami, solą, pieprzem oraz mąką. Sosem zalać szparagi, posypać utartą mozzarellą. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekać ok. 35-40 minut.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium