Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażona mozzarella"
ok. 35 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 4 porcje
Zrób salsę pomidorową: pomidory umyj, osusz i poprzekrawaj na pół. Łyżeczką wyżłób z nich nasiona. Miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj posiekaną papryczkę chili, kolendrę i drobno pokrojoną dymkę. Całość skrop oliwą i sokiem z limonki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki.
Kulki mozzarelli lekko obtocz w mące, następnie zanurz je w roztrzepanych jajkach. Na koniec obtocz w bułce tartej. Poczekaj chwilę, aż panierka zaschnie i jeszcze raz obtocz je w jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kulki ze wszystkich stron na rumiano.
Usmażone kulki osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym, porozkładaj na talerze, dołóż schłodzoną salsę i listki rukoli.Źródło: Kobieta i życie
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Składniki
ok. 35 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 4 porcje
Zrób salsę pomidorową: pomidory umyj, osusz i poprzekrawaj na pół. Łyżeczką wyżłób z nich nasiona. Miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj posiekaną papryczkę chili, kolendrę i drobno pokrojoną dymkę. Całość skrop oliwą i sokiem z limonki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki.
Kulki mozzarelli lekko obtocz w mące, następnie zanurz je w roztrzepanych jajkach. Na koniec obtocz w bułce tartej. Poczekaj chwilę, aż panierka zaschnie i jeszcze raz obtocz je w jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kulki ze wszystkich stron na rumiano.
Usmażone kulki osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym, porozkładaj na talerze, dołóż schłodzoną salsę i listki rukoli.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 24
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 264