Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażona mozzarella"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
ok. 35 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 4 porcje
Zrób salsę pomidorową: pomidory umyj, osusz i poprzekrawaj na pół. Łyżeczką wyżłób z nich nasiona. Miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj posiekaną papryczkę chili, kolendrę i drobno pokrojoną dymkę. Całość skrop oliwą i sokiem z limonki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki.
Kulki mozzarelli lekko obtocz w mące, następnie zanurz je w roztrzepanych jajkach. Na koniec obtocz w bułce tartej. Poczekaj chwilę, aż panierka zaschnie i jeszcze raz obtocz je w jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kulki ze wszystkich stron na rumiano.
Usmażone kulki osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym, porozkładaj na talerze, dołóż schłodzoną salsę i listki rukoli.Źródło: Kobieta i życie