Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażona mozzarella"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Składniki
ok. 35 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 4 porcje
Zrób salsę pomidorową: pomidory umyj, osusz i poprzekrawaj na pół. Łyżeczką wyżłób z nich nasiona. Miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj posiekaną papryczkę chili, kolendrę i drobno pokrojoną dymkę. Całość skrop oliwą i sokiem z limonki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki.
Kulki mozzarelli lekko obtocz w mące, następnie zanurz je w roztrzepanych jajkach. Na koniec obtocz w bułce tartej. Poczekaj chwilę, aż panierka zaschnie i jeszcze raz obtocz je w jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kulki ze wszystkich stron na rumiano.
Usmażone kulki osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym, porozkładaj na talerze, dołóż schłodzoną salsę i listki rukoli.Źródło: Kobieta i życie