Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony sandacz z czerwonym pieprzem"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3496
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 134
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3496
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 134
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz i ugotuj na półtwardo. Ostudź, pokrój w kostkę. Podobnie potnij ogórki. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z olejem, musztardą i natką. Schłodź.
Sandacza umyj i osusz. Rybę pokrój na porcje. Posól. Sok z cytryny wymieszaj z pieprzem i łyżką oleju. Polej porcje ryby od strony mięsa i włóż do lodówki na 10 minut.
Cebule do dekoracji obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj z mąką i 1/2 łyżeczki kurkumy. Porcjami wkładaj na rozgrzany np. we frytownicy głę boki olej. Smaż na rumiano.
Na patelni rozgrzej masło z resztą oleju. Rybę posól. Smaż, najpierw 7 min od strony skóry, przewróć i smaż 3 min. Podawaj na sałatce. Przykryj cebulą, posyp natką i pieprzem.
Smakowity dodatek
Zamiast na sałatce, smażoną rybę możesz podać z aro matycznym masełkiem. By je przygotować, wystarczy, że utrzesz porcję masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę albo z posiekanymi ziołami (koperkiem, natką, tymiankiem).
Masę przypraw do smaku solą, pierzem – białym albo kajeńskim, jeśli lubisz pikantniejsze smaki. Potem z masła uformuj wałeczek. Zawiń go w folię i mocno schłodź. Przed po daniem pokrój w plasterki i ułóż je na rybie.Źródło: Naj