Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony sandacz z czerwonym pieprzem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35695
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35695
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz i ugotuj na półtwardo. Ostudź, pokrój w kostkę. Podobnie potnij ogórki. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z olejem, musztardą i natką. Schłodź.
Sandacza umyj i osusz. Rybę pokrój na porcje. Posól. Sok z cytryny wymieszaj z pieprzem i łyżką oleju. Polej porcje ryby od strony mięsa i włóż do lodówki na 10 minut.
Cebule do dekoracji obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj z mąką i 1/2 łyżeczki kurkumy. Porcjami wkładaj na rozgrzany np. we frytownicy głę boki olej. Smaż na rumiano.
Na patelni rozgrzej masło z resztą oleju. Rybę posól. Smaż, najpierw 7 min od strony skóry, przewróć i smaż 3 min. Podawaj na sałatce. Przykryj cebulą, posyp natką i pieprzem.
Smakowity dodatek
Zamiast na sałatce, smażoną rybę możesz podać z aro matycznym masełkiem. By je przygotować, wystarczy, że utrzesz porcję masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę albo z posiekanymi ziołami (koperkiem, natką, tymiankiem).
Masę przypraw do smaku solą, pierzem – białym albo kajeńskim, jeśli lubisz pikantniejsze smaki. Potem z masła uformuj wałeczek. Zawiń go w folię i mocno schłodź. Przed po daniem pokrój w plasterki i ułóż je na rybie.Źródło: Naj