Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony sandacz z czerwonym pieprzem"
Uwielbiam kurczaka pod kazda postacia, dzisiaj proponuje w ostrej wersji z pa...
Odsłon: 6017
Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj ma...
Odsłon: 9804
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie
Odsłon: 6845
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz i ugotuj na półtwardo. Ostudź, pokrój w kostkę. Podobnie potnij ogórki. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z olejem, musztardą i natką. Schłodź.
Sandacza umyj i osusz. Rybę pokrój na porcje. Posól. Sok z cytryny wymieszaj z pieprzem i łyżką oleju. Polej porcje ryby od strony mięsa i włóż do lodówki na 10 minut.
Cebule do dekoracji obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj z mąką i 1/2 łyżeczki kurkumy. Porcjami wkładaj na rozgrzany np. we frytownicy głę boki olej. Smaż na rumiano.
Na patelni rozgrzej masło z resztą oleju. Rybę posól. Smaż, najpierw 7 min od strony skóry, przewróć i smaż 3 min. Podawaj na sałatce. Przykryj cebulą, posyp natką i pieprzem.
Smakowity dodatek
Zamiast na sałatce, smażoną rybę możesz podać z aro matycznym masełkiem. By je przygotować, wystarczy, że utrzesz porcję masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę albo z posiekanymi ziołami (koperkiem, natką, tymiankiem).
Masę przypraw do smaku solą, pierzem – białym albo kajeńskim, jeśli lubisz pikantniejsze smaki. Potem z masła uformuj wałeczek. Zawiń go w folię i mocno schłodź. Przed po daniem pokrój w plasterki i ułóż je na rybie.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 695
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 103