Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony sandacz z czerwonym pieprzem"
Ziemniaki oraz seler obierz i ugotuj na półtwardo. Ostudź, pokrój w kostkę. Podobnie potnij ogórki. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z olejem, musztardą i natką. Schłodź.
Sandacza umyj i osusz. Rybę pokrój na porcje. Posól. Sok z cytryny wymieszaj z pieprzem i łyżką oleju. Polej porcje ryby od strony mięsa i włóż do lodówki na 10 minut.
Cebule do dekoracji obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj z mąką i 1/2 łyżeczki kurkumy. Porcjami wkładaj na rozgrzany np. we frytownicy głę boki olej. Smaż na rumiano.
Na patelni rozgrzej masło z resztą oleju. Rybę posól. Smaż, najpierw 7 min od strony skóry, przewróć i smaż 3 min. Podawaj na sałatce. Przykryj cebulą, posyp natką i pieprzem.
Smakowity dodatek
Zamiast na sałatce, smażoną rybę możesz podać z aro matycznym masełkiem. By je przygotować, wystarczy, że utrzesz porcję masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę albo z posiekanymi ziołami (koperkiem, natką, tymiankiem).
Masę przypraw do smaku solą, pierzem – białym albo kajeńskim, jeśli lubisz pikantniejsze smaki. Potem z masła uformuj wałeczek. Zawiń go w folię i mocno schłodź. Przed po daniem pokrój w plasterki i ułóż je na rybie.Źródło: Naj
Pieczony sandacz to przepis, który składa się z zaledwie kilku podstawowych s...
Odsłon: 4257
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53587
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14158
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166540
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 43
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53587
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14158
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166540
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz i ugotuj na półtwardo. Ostudź, pokrój w kostkę. Podobnie potnij ogórki. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z olejem, musztardą i natką. Schłodź.
Sandacza umyj i osusz. Rybę pokrój na porcje. Posól. Sok z cytryny wymieszaj z pieprzem i łyżką oleju. Polej porcje ryby od strony mięsa i włóż do lodówki na 10 minut.
Cebule do dekoracji obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj z mąką i 1/2 łyżeczki kurkumy. Porcjami wkładaj na rozgrzany np. we frytownicy głę boki olej. Smaż na rumiano.
Na patelni rozgrzej masło z resztą oleju. Rybę posól. Smaż, najpierw 7 min od strony skóry, przewróć i smaż 3 min. Podawaj na sałatce. Przykryj cebulą, posyp natką i pieprzem.
Smakowity dodatek
Zamiast na sałatce, smażoną rybę możesz podać z aro matycznym masełkiem. By je przygotować, wystarczy, że utrzesz porcję masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę albo z posiekanymi ziołami (koperkiem, natką, tymiankiem).
Masę przypraw do smaku solą, pierzem – białym albo kajeńskim, jeśli lubisz pikantniejsze smaki. Potem z masła uformuj wałeczek. Zawiń go w folię i mocno schłodź. Przed po daniem pokrój w plasterki i ułóż je na rybie.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 98
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 147