Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8147
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8147
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Cebule pokroić w drobnę kostkę. Czosnek posiekać bardzo drobno. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać mięso mielone i czosnek. Dokładnie podsmażyć.
Całość popieprzyć posypać papryką ostrą i słodką.Podlać wodą. Wrzucić kostki rosołowe. dusić pod przykryciem ok 25 min. co jakisz czas mieszając.
Dodać koncentrat pomidorowy dolać wody. Wrzucić zioła jeśli są suszone rozetrzeć na ręku. dusić jeszcze 10min.
Całość doprawić. Dodać magii do smaku. Zagęścić sos mąką. Sos musi być bardzo gęsty żeby dobrze oblepiał makaron.